• Kom je spelen?
  • Kom je spelen?
  • Kom je spelen?

PEDAGOGISCH BELEID

Basis van ons pedagogisch beleid is dat er een unieke samenwerking bestaat tussen ouders, kinderen en de leidster. Het bijzondere van De Kleine Vlinder is dat wij een kind opvoeden binnen een groep met andere kinderen. Het kind ervaart hoe het is om onderdeel te zijn van een groep en leert zijn eigen weg te vinden binnen een groep met andere kinderen en volwassenen.

Natuurlijk is dit anders dan thuis. Daar is vaak sprake van een
één op één situatie of heeft het kind een plek tussen de voor hem/haar zo vertrouwde gezinsleden. Het kind voelt zich thuis veilig en geborgen. Binnen ons kinderdagverblijf beweegt het kind zich in een grotere groep van kinderen. Dit biedt geweldige mogelijkheden voor de ontwikkeling van een kind op weg naar volwassenheid. Dit alles kan natuurlijk niet zonder begeleiding en aandacht van de leidster(s). Wij zijn continue met de vraag bezig hoe de individuele behoefte van een kind afgestemd kan worden op de groep kinderen waarin een kind zich beweegt. Uitgangspunt is het adagium: van een afnemende afhankelijkheid naar een groeiende zelfstandigheid. Dit doen we binnen De Kleine Vlinder door kinderen veiligheid en een stabiele omgeving te bieden. Door respectvolle aandacht te geven met een accent op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. In een veilige omgeving kan een kind samen met andere kinderen zich cognitief, motorisch en sociaal ontwikkelen. Dit kan een kind alleen, in zijn eigen tempo doen of samen met andere kinderen die ook deze ontwikkeling doormaken. En wat wij daarin heel belangrijk vinden: dit leren of ontwikkelen vind plaats door middel van spelen.

Vandaar ons motto: kom je spelen?

Klik hier voor het volledige pedagogische beleidsplan.


Op onze website kunt u een indruk krijgen van ons kinderdagverblijf. Leest u het allemaal eens rustig door. En als u echt wilt beleven wat De Kleine Vlinder is, neemt u dan contact met ons op. We informeren u graag verder!